27 gabime që i bëjmë gjatë jetës

Jeta është e çmuar, por fatkeqësisht këtë gjë njerëzit e kuptojnë fare vonë, në pleqëri. Po në pleqëri ata pendohen për rastet e shpërdoruara, për mundësitë e pashfrytëzuara, për veprimet e pabëra, për fjalët e (pa)thëna, e kështu me radhë.

Pra, rinia është koha kur ne shkruajmë tregimin më të madh të jetës tonë, ndërkaq, pleqëria, koha kur kujtojmë se çfarë kemi pasur – respektivisht, çfarë kemi humbur në jetë.

Por, cilat janë ato gjëra, respektivisht gabime – që ne i bëjmë gjatë jetës – e të cilat i kuptojmë vetëm në pleqëri. Në vijim ju sjellim një listë të 27 gabimeve që – sipas pleqve – njerëzit i bëjnë në rini.

1. Nuk udhëtojnë kur u jepet mundësia

2. U shmangen palestrës dhe ushtrimeve fizike

3. Nuk braktisin punën e tmerrshme

4. Nuk thonë “të dua” kur kanë mundësi

5. Jetojnë ëndrrën e tjetërkujt

6. Shpenzojnë kohën në gjëra dytësore

7. Nuk përpiqen më shumë në shkollë

8. Nuk kalojnë më shumë kohë me familje dhe shoqëri

9. Mbajnë mëri me njerëzit, sidomos të dashurit e tyre

10. Nuk e kuptojnë sa të bukur janë

11. Lodhen se tëpërmi në punë

12. Nuk përpiqen të mësojnë diçka të re në jetë

13. Nuk lëshohen në aventura

14. Kufizohen brenda roleve të definuara gjinore

15. Përfshihen në përleshje të panevojshme

16. Nuk i dëgjojnë këshillat e prindërve

17. Tolerojnë një marrëdhënie të keqe të dashurisë

18. Nuk mësojnë të gatuajnë një ushqim të mirë

19. Merakosen se çfarë mendojnë të tjerët

20. U përmbahen strikt rregullave shoqërore dhe kulturore

21. Fillojnë dhe nuk përfundojnë një punë të caktuar

22. Nuk përformojnë para të tjerëve

23. Brengosen se tepërmi

24. U nënshtrohen ndjenjave të xhelozisë

25. Nuk gjejnë kohë për t’u bërë pjesë e një rrjeti shoqëror

26. Lëndojnë shokun/shoqen më të ngushtë

27. Nuk janë mirënjohës sa duhet. /NGJYRA.COM/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply