Kur arkitektura respekton natyrën!

Arkitektura mund të na impresionojë në shumë mënyra, e sidomos atëherë kur e dëshmon me fakte se  – nuk e vendosë veten para natyrës.

Fatkeqësisht, shumë peizazhe të bukura të natyrës janë shkatërruar për t’u lënë vend ndërtesave të banimit, atyre të biznesit, autostradave, por dhe ndërtimeve individuale – kështu që, “shembujt e vegjël” që do t’i prezantojmë në vijim, meritojnë respektin tonë.

Këta shembuj më se miri tregojnë se, ruajtja edhe e një druri të vetëm, mund të arrihet me zgjidhje origjinale, autorët e të cilave meritojnë respekt, po ashtu.

Jo vetëm pse me këto ide është ruajtur një pjesë e natyrës, por, sepse, mu këto pjesë i japing sharm objekteve që janë ndërtuar pranë tyre. Për më shumë shikojeni fotogalerinë në vijim. /NGJYRA.COM/

arkitektura natyra1 arkitektura natyra4 arkitektura natyra10 arkitektura natyra8 arkitektura natyra2 arkitektura natyra7 arkitektura natyra3 arkitektura natyra11 arkitektura natyra5 arkitektura natyra6 arkitektura natyra9

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply