“Opera”, foto-galeria e teatrove më të bukura në botë

Që nga viti 2007, David Leventi ka filluar t’i fotografonte interieret e disa prej teatrove më të mira në botë – të cilët i ka përzgjedhur në bazë të pamjes, historisë dhe tregimeve që i ndjekin ato.

Edhe pse ka shëtitur në shumë vende të botës dhe ka vizituar teatro e salla koncertale me renome, ai nuk e ka fotografuar dhe Operën e Sidneit – që është një prej objekteve dhe shtëpive operistike më të famshme në botë.

Sipas Leventit, interieri i saj duket shumë anti-klimatik. “Nëse e pyesni dikë, se si duket ajo përbrenda, sigurisht se nuk do të ishte në gjendje të përgjigjej”, ka thënë Leventi.

Foto-galeria e Leventit quhet “Opera”, ndërsa kemi përzgjedhur disa nga fotografitë e tij të jashtëzakonshme. /NGJYRA.COM/

“Opéra Garnier”, Paris, Francë

opera galeri1

 “Opéra de Monte-Carlo”, Monako

opera galeri2

 “Palau de la Música Catalana”, Barcelonë, Spanjë

opera galeri3

 “Teatro La Fenice”, Venecie, Itali

opera galeri4

 “Markgräfliches Opernhaus”, Bayreuth, Gjermani

opera galeri5

“Stavovské divadlo”, Pragë, R. Çeke

opera galeri6

“Kungliga Operan”, Stocholm, Suedi

opera galeri7

“Mariinskiy Teatr”, Shën Peterburg, Rusi

opera galeri8

“Ateneul Român”, Bukuresht, Rumani

opera galeri9

“Opéra Garnier”, Paris, Francë

opera galeri10

“Metropolitan Opera House”, New York, SHBA

opera galeri11

“Real Teatro di San Carlo”, Napoli, Itali

opera galeri12

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply