Tavanet me bukuri mahnitëse

Në arkitekturë ka struktura të nxjerra jashtë të cilat kënaqin syrin me elementet e ndërlikuara të punuara me shumë kujdes – që shtyjnë përpara kufijtë në fushën e dizajnimit.

Me strukturën e tyre mbresëlënëse, këto tavane bëjnë që të mos keni nevojë të dilni jashtë në ambient të hapur për ta shijuar natyrën dhe për të gjetur frymëzimin.

Në botë ka një numër tavanesh që janë një kombinim i përkryer i imagjinatës dhe mjeshtërisë.

Mund të imagjinohet se për detajet e këtyre mrekullive arkitekturale, të punuara me përpikëri, janë shpenzuar orë të panumërta pune të mjeshtërve eminentë të kohës.

Ju sjellim në vazhdim tavanet e pabesueshme, të cilat i bëjnë edhe fotot e tyre të duken si vepra të artit. /NGJYRA.COM/

1. Qendra Tregtare e Qytetit Wafi, Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe

tavani1

2. Ndërtesa e Bankës Ekonomike, Toronto, Kanadë

tavani2

3. Hoteli Bellagio, Las Vegas, Nevada

tavani3

4. Ndërtesa e Asamblesë Kombëtare, Uells

tavani4

5. Biblioteka e Abacisë së Saint Gallenit, Gallen, Zvicër

tavani5

6. Biblioteka e Kolegjit të Trinitetit, Dablin, Irlandë

tavani6

7. Hotel Hotel, Kanberra, Australi

tavani7

8. Tempulli Ranakpur Jain, Indi

tavani8

 

9. Pallati Mbretëror i Brukselit, Belgjikë

tavani9

10. Kizhëza Sistine, Qyteti i Vatikanit

tavani10

11. Salla e Dy Motrave, Spanjë

tavani11

12. Stacioni i Metrosë, Napoli, Itali

tavani12

13. Pallati i Versajës, Francë

tavani13

14. Xhamia e Sulltan Ahmetit, Stamboll Turqi

tavani14

15. Kështjella Sammezzano, Toskanë, Itali

tavani15

16. Salloni Urban, Montreal, Kubek, Kanadë

tavani16

17. Asambleja e Përgjithshme në York Minster, Angli

tavani17

18. Alkazari i Seviljes, Spanjë

tavani18

19. Panteoni, Romë, Itali

tavani19

20. Galeritë Lafajeti, Limoges, Francë

tavani20

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply