10 gabimet që i bëjnë të varfërit!

Nuk është gabim kur njeriu lind i varfër, por është gabim kur vdes i tillë. Së paku kështu mendon njeriu më i pasur në botë për vite të tëra, Bill Gates. Pra, sipas Gates, nuk është faji juaj nëse lindni të varfër – por, është faji juaj nëse vdisni të tillë.

Biznesmeni Daniel Ally e dinte fare mirë se dikur, ai do të bëhej njeri i pasur. Kështu, në moshën 24 vjeçare ai kishte fituar milionin e parë të dollarëve.

Ally thotë ta ketë provuar skamjen dhe pasurinë gjatë jetës së tij – ndërsa nga skamja kishte dalë atëherë kur e kishte ndryshuar mënyrën e të menduarit. Ai thjeshtë e kishte bindur veten se mund të bëhej i pasur – duke menduar dhe vepruar si të pasurit.

Por ku qëndron sekreti apo dallimi në mes të të pasurve dhe të varfërve. Sipas vlerësimeve të Allyt, të cilat i përcjellë BI, këto janë 10 dallimet kryesore mes tyre. /NGJYRA.COM/

1a. Njerëzit e varfër janë skeptikë

1b. Njerëzit e pasur janë besues

2a. Njerëzit e varfër gjejnë mangësitë

2b. Njerëzit e pasur gjejnë suksesin

3a. Njerëzit e varfër supozojnë

3b. Njerëzit e pasur pyesin

4a. Njerëzit e varfër thonë “ata”  

4b. Njerëzit e varfër thonë “ne”

5a. Njerëzt e varfër kërkojnë mënyrën më të lirë

5b. Njerëzit e pasur kërkojnë mënyrën më të mirë

6a. Njerëzit e varfër mendojnë se paratë janë më të rëndësishme se koha

6b. Njerëzit e pasur e dinë se koha është më e rëndësishme se paratë

7a. Njerëzit e varfër garojnë

7b. Njerëzit e pasur krijojnë  

8a. Njerëzit e varfër ankohen, kundërshtojnë dhe kritikojnë

8b. Njerëzit e pasur lavdërojnë të tjerët dhe kënaqen me të mirat që kanë

9a. Njerëzit e varfër kërkojnë këshilla nga amatorët

9b. Njerëzit e pasur kërkojnë këshilla nga ekspertët

10a. Njerëzit e varfër kanë televizor të madh  

10b. Njerëzit e pasur kanë bibliotekë të madhe 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply