10 njerëzit më të trashë që kanë jetuar ndonjëherë

Të jesh person me mbipeshë është gjë e dëmshme për shëndetin, sepse nga obeziteti vijnë një mori sëmundjesh vdekjeprurëse. Sidoqoftë, kjo sëmundje moderne, në të shumtën e rasteve ka shërim – përjashtim këtu bëjnë njerëzit që lëngojnë nga mbipesha për shkak të çrregullimeve të metabolizmit apo sëmundjeve tjera.

Shumica e njerëve mund t’i kthehen normalitetit dhe të shpëtojnë nga komplikimet e panevoshme shëndetësore – që shfaqen për shkak të mbipeshës – me ushtrime dhe dieta strikte. Prandaj, është shumë e rendësishme që, sapo të vërejmë që pesha trupore po ikën nga kontrolli – të kërkojmë ndihmën e mjekut apo dhe të profesionistëve tjerë.

Fatkeqësisht, në botë kanë jetuar apo vazhdojnë të jetojnë njerëzit që e kanë humbur luftën me mbipeshën dhe të cilët kanë thyer të gjitha rekordet e peshës trupore. Megjithatë, ka dhe prej tyre që nuk dorëzohen, dhe vazhdojnë të luftojnë me të gjitha metodat e mundshme që t’i kthehen normalitetit.

Në vazhdim ju sjellim 10 njerëzit (disa prej tyre janë femra) më të trashë që kanë jetuar ndonjëherë në botë, qoftë për shkak të sasisë së pakontrolluar të ushqimit që kanë futur në trupin e tyre, qoftë dhe për shkak të sëmundjeve të ndryshme nga të cilat kanë lënguar.

Fatbardhësisht, disa prej tyre janë në mesin e të gjallëve dhe tashmë janë nën përkujdesjen intensive të mjekëve dhe u janë nënshtruar dietave strikte për humbjen e peshës – të cilat duket se po japin rezultate. /NGJYRA.COM/

10. Robert Earl Hughes – 485 kg

Robert Earl Hughes

1926-1958 (SHBA)

9. Patrick Deuel – 486 kg

Patrick Deuel

1962 – (SHBA)

8. Michael Hebranko – 499 kg

Michael Hebranko

1953 – 2013 (SHBA)

7. Francis John Lang – 538 kg

Francis John Lang

1934 – (SHBA)

6. Walter Hudson – 543 kg

Walter Hudson

1944 – 1991 (SHBA)

5. Carol Yager – 544 kg

Carol Yager

1960 – 1994 (SHBA)

4. Robert Butler – 544 kg

Robert Butler

1972- (SHBA)

3. Manuel Uribe – 597 kg 

Manuel Uribe

1965 – 2014 (Meksikë)

2. Khalid Bin Mohsen Shaari – 610 kg

Khalid Bin Mohsen Shaari

1991 – (Arabi Saudite)

1. Jon Brower Minnoch – 635 kg

Jon Brower Minnoch

1941-1983 (SHBA)

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply