10 qytetet më të bukura të periudhës së Mesjetës

Dëshironi të udhëtoni në kohë? Atëherë, patjetër duhet t’i vizitoni këto qytete, sidomos nëse jeni të interesuar për periudhën e Mesjetës.

Në vijim ju sjellim qytetet që e kanë ruajtur për mrekulli arkitekturën e Periudhës së Errët. Disa prej tyre janë shumë të njohura, si Siena, Oviedo apo Praga, por ka dhe të tilla si Pingyao, Ghardaïa apo Trakai, emrat e të cilëve ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë, por që vërtetë ia vlenë të vizitohen.

Këto qytete janë të stëmbushura me trashëgimi arkitektonike të periudhës së Mesjetës, si lagje të vjetra, kështjella, ura, porta, rrugë apo dhe rrugica. Për të kuptuar se cilat janë këto qytete, shikojeni fotogalerinë në vijim. /NGJYRA.COM/

1. Prague, Republika Çeke

01 qytet mesjeta

2. Oviedo, Spanjë

02 qytet mesjeta

3. Carcassonne, Francë

03 qytet mesjeta

4. Siena, Itali

04 qytet mesjeta

5. Pingyao, Kinë

05 qytet mesjeta

6. Bruges, Belgjikë

06 qytet mesjeta

7. Trakai, Lituani

07 qytet mesjeta

8. York, Angli

08 qytet mesjeta

9. Ghardaïa, Algjeri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Mystras, Greqi

10 qytet mesjeta

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply