10 skulpturat më bizare në botë

Arti nuk është çdoherë i bukur.  Nganjëherë, ai mund të jetë skandaloz, vulgar apo dhe shqetësues.

Po ashtu, arti ndonjëherë sjellë dhe anën e çuditshme të artistit, e ndonjëherë atë të kohës dhe shoqërisë.

Por, sido që të jetë, arti çdoherë luan rolin e një mediumi revolucionar. Andaj, në vijim do t’ju sjellim 10 statujat më të çuditshme në botë – që kanë qenë, ose janë ende, objekte shokuese për njerëzit.

Shumica prej tyre janë statuja të përhershme, por ka dhe të tilla që janë instalacione të përkohshme apo dhe që tashmë janë larguar pas presionit publik, siç është rasti i statujave të budave lakuriqë, mbi një restorant kinez. /NGJYRA.COM/

10. Pordha e demit – Pekin, Kinë

skulptura cudi 001

9. Notuesi në tokë – Londër, Angli

skulptura cudi 002

8. Civilizimi nënujor – Cancun, Meksikë

skulptura cudi 003

7. Budat lakuriqë mbi mure – Jinan, Kinë

skulptura cudi 004

6. Njerëzit bosh – Francë

skulptura cudi 005

5.  Ecja drejt qiellit – Pittsburgh, SHBA

skulptura cudi 006

4. Zonja që lahet – Hamburg, Gjermani

skulptura cudi 007

3. Skulptura që vjellë – Londër, Angli

skulptura cudi 008

2. Druri semafor – Londër, Angli

skulptura cudi 009

1. Komb për vete – Pragë, Republika e Çekisë

skulptura cudi 010

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply