17 fakte interesante rreth botës, që mbase nuk i keni ditur

Në vijim ju sjellim disa fakte interesante që kanë të bëjnë me njerëzit, kafshët, me planetin tonë, apo rreth planetit tonë… të cilat mbase nuk ju ka rastisur t’i dëgjoni apo lexoni më pare – ose, së paku jo, një numër të tyre…

1. Gati gjysma e popullsisë në botë kurrë nuk e ka parë borën live – pos në televizor apo në fotografi.

fakte faktit 00001

2. Kulla e Ajfellit ngjyroset çdo shtatë vjet.

fakte faktit 00002

3. Në Kinë, mësuesit u lejojnë fëmijëve të flenë 20 minuta në klasë, në mënyrë që të mund të mësojnë më mirë.

fakte faktit 00003

4. Kolibri është zogu i vetëm në botë që mund të fluturojë prapa. Gjatë fluturimit të parë prapa, zemra e tij rrah 500 herë në minutë.

fakte faktit 00004

5. John Rockefeller dëshironte që gjatë jetës së tij të fitonte 100,000 dollarë dhe të jetonte 100 vjet. Në fakt, ai fitoi 192 milionë dollarë dhe jetoi 97 vjet. Jo të gjitha ëndrrat plotësohen në jetë, apo jo?

fakte faktit 00005

6. Në Tokio, kopshti zoologjik mbyllet çdo vit për 2 muaj, në mënyrë që kafshët të mund të pushojnë nga vizitorët.

Ueno Zoo In Tokyo

7. Dy nga pesë njerëzit në botë martohen me dashurinë e parë të jetës.

fakte faktit 00007

8. Shkencërisht është vërtetuar se nëse bëni diçka 21 ditë rresht, atëherë ajo gjë do të shndërrohet në shprehi. Pra, duhen 21 ditë durim për të hequr qafe një shprehi të keqe.

fakte faktit 00008

9. Koala flenë nga 18 deri në 22 orë në ditë.

fakte faktit 00009

10. Plutoni është më i vogël se Rusia.

fakte faktit 00010

11. Fëmijët të moshës prej 3 muaj deri në 1 vjeç qajnë pa lot, sepse nuk e kanë të zhvilluar gjëndrrën e lotëve.

fakte faktit 00011

12. Në qiell ka më shumë yje se që ka kokrra rëre në tokë.

fakte faktit 00012

13. Në Osaka të Japonisë, ekziston një rrugë që kalon nëpërmjet një ndërtese afariste. Ndërtesa quhet “Gate Tower Building”.

fakte faktit 00013

14. Një fëmijë i rëndomtë buzëqeshë 400 herë në ditë, ndërsa një i rritur rreth 15 herë.

fakte faktit 00014

15. Shpikësi i telefonit, Alexander Graham Bell, kurrë nuk u kishte telefonuar të emës dhe gruas së tij, sepse që të dyja ishin të shurdhëra.

fakte faktit 00015

16. Në Livermore (SHBA) ekziston një poç elektrik, i cili rri ndezur pa ndalë që 113 vjet.

fakte faktit 00016

17. Astronautët në helmetat e tyre kanë një paisje të veçantë, të cilën e përdorin për kruarjen e hundës. /NGJYRA.COM/

fakte faktit 00017

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply