21 fontana magjike nga bota

Një vepër e duhur artistike mund të ndryshojë pamjen e sheshit të një qyteti, apo dhe një lagje të tërë. Të tilla efekte mund të kenë dhe fontanat, apo siç njihen ndryshe shatërvanet. Natyrisht, po flasim për fontanat kreative, me vlerë artistike…

Në vijim ju sjellim disa nga fontanat më të bukura që janë krijuar në pjesët e ndryshme të botës, që, me kalimin e kohës, janë shndërruar në simbole identifikuese të qyteteve, shesheve, madje dhe shteteve.

Disa prej tyre duken joreale… megjithatë, ato ekzistojnë. Kënaquni me fotogalerinë në vijim. /NGJYRA.COM/

fontana1

1. “Disney’s Fountain of Nations”, Florida, SHBA

fontana2

2. “Giant Tap in Aqualand”, Puerto de Santa María, Spanjë

fontana3

3. “Swarovski Fountain”, Austria

fontana4

4. “Ship Fountain”, Valencia, Spanjë

fontana5

5. “Banpo Bridge Fountain”, Seul, Koreja Jugore

fontana6

6. “Vaillancourt Fountain”, San Francisko, SHBA

fontana7

7. “Floating Fountains”, Osaka, Japaoni

fontana8

8. “Fountain of Wealth”, Singapor

Alamein Fountain

9. “El Alamein Fountain”, Sidnei, Australi

fontana10

10. “Millennium Park Faces Fountain”, Çikago, SHBA

fontana11

11. “71 Fountain”, Ohajo, SHBA

fontana12

12. “Old Piano”, SHBA

fontana13

13. “Trevi Fountain”, Romë, Itali

fontana14

14. “Metalmorphosis”, Karolina Veriore, SHBA

fontana15

15. “Dubai Mall Fountain”, Dubai, EBA

fontana16

16. “King Fahd’s Fountain”, Xheda, Arabi Saudite

fontana17

17. “Mustangs”, Las Colinas, Teksas, SHBA

fontana18

18. “Pineapple Fountain”, Charleston, SHBA

Fountain man

19. “Nacka Fountain”, Stokholm, Suedi

fontana20

20. “Magic Fountain”, Barcelonë, Spanjë

fontana21

21. “Julie Penrose Fountain”, Kolorado, SHBA 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply