Arti i copave të munguara

Bruno Catalano është një skulptor francez, i cili u bë i njohur në botë me skulpturat dhe figurat e tij – që karakterizohen me copat e munguara. Puna e tij e dikurshme si marinar, i ka shërbyer Brunos si inspirim, për të krijuar këto vepra të mahnitshme.

Këto skulptura të artistit francez, duken sikur të ishin vepër e iluzionistëve. Të lidhura ngushtë me temën universale të udhëtimit – ato sikur zhduken ngadalë në etër, para se të arrijnë në destinacionin final.

Kush e di? Ndoshta ato tashmë kanë arritur në destinacionin final, dhe për këtë arsye edhe po veniten.

Skulpturat e tyre, që janë vendosur në shumë qytete të botës, janë mbresëlënëse ndërsa nxisin brenda jush dëshirën për t’i plotësuar zbrazëtirat e tyre. Dhe, mu kjo është ajo që kërkohet nga arti i mirë. /NGJYRA.COM/

skulp mungesa 009 skulp mungesa 008 skulp mungesa 005 skulp mungesa 007 skulp mungesa 006 skulp mungesa 004 skulp mungesa 003 skulp mungesa 002 skulp mungesa 001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply