Dizajne interesante me këna, art për raste festive

Ngjyrosja e duarve dhe këmbëve me këna, respektivisht mehndi, është një traditë shumë e popullarizuar në Indi, Pakistan dhe në shtetet arabe. Femrat zbukurojnë gjymtyrët e tyre me dizajnet artistike mehndi për rastet siç janë martesat, festat e ndryshme, e madje dhe për punë.

Për realizimin e dizajneve mehndi, përdorën lloje të ndryshme kënash, si këna e kuqe, e zezë, vezulluese, ngjyrë gri… apo dhe vetëm ato tradicionale.

Çdo dizajn mehndi është unikat, ndërsa së fundi ai është përhapur edhe në SHBA, Britani të Madhe, dhe në vende tjera të botës – ku vendoset si tatuazh i përkohshëm.

Në vijim ju sjellim disa dizajne të përzgjedhura mehndi – që kanë krijuar për raste të veçanta festive. /NGJYRA.COM/

kena art 0002 kena art 0003 kena art 0004 kena art 0005 kena art 0001 kena art 0006 kena art 0008 kena art 0010 kena art 0011 kena art 0012 kena art 0013 kena art 0015 kena art 0016 kena art 0017 kena art 0018 kena art 0019 kena art 0020 kena art 0021 kena art 0009 kena art 0007 kena art 0014

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply