Fustanet tradicionale të nusërisë nga pjesë të ndryshme të botës

Martesa është ngjarje shumë e rëndësishme në jetën e një personi. Martesa ka peshë sidomos për gjininë femërore, sepse janë femrat ato që kalojnë kohë të gjatë në përgatitjen e tyre për ceremoninë martesore.

Në shumë vende të botës – në rajone e krahina të caktuara – në ditën e martesës, nusja veshë fustanin tradicional (me ngjyrë të caktuar), që përcillet brez pas brezi, ndërsa reflekton bindjet fetare apo dhe ato kulturore të një populli.

Në vijim do t’ju sjellim një foto-galeri të fustaneve të nuseve nga pjesë të ndryshme të botës, ku ceremonitë martesore zhvillohen ende sipas traditave vendore.  /NGJYRA.COM/

Bullgari

nusja fustan 00001

Turqi

nusja fustan 00002

Sri Lankë

nusja fustan 00003

Indonezi

nusja fustan 00004

Pakistan

nusja fustan 00005

Indi

nusja fustan 00006

Nubi

nusja fustan 00007

Eritre

nusja fustan 00008

Republika Tuva, Rusi

nusja fustan 00009

Tibet

nusja fustan 00010

Palestinë

nusja fustan 00011

Peru

nusja fustan 00012

Jordan

nusja fustan 00013

Mali

nusja fustan 00014

Korea e Jugut

nusja fustan 00015

Japoni

nusja fustan 00016

Nigeri

nusja fustan 00017

Çeçeni

nusja fustan 00018

 

Irak

nusja fustan 00019

Itali

nusja fustan 00020

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply