Gara drejt qiellit, 10 ndërtesat në përfundim e sipër

Ndërtimet e larta nuk kanë të ndalur. Gjatë dy viteve të fundit ka përfunduar, apo është në përfundim e sipër, ndërtimi i shumë rrokaqiejve anembanë botës  – me lartësi mbi 200 m.

Kjo listë është realizuar nga të dhënat zyrtare të Urban Habitat (CTBUH).

Megjithatë, në këtë listë nuk është i përfshirë rrokaqielli nga kompania Broad Sustainable Building, që planifikohet të realizohet vitin e ardhshëm në Changsha të Kinës, e që pritet të bëhet objekti më i lartë në botë – me 838 metra lartësi. /NGJYRA.COM/   

Eton Place Dalian Tower 1

1. Eton Place Dalian Tower 1 – 383 metra, projektuar nga studioja projektuese NBBJ, Kinë

The Domain Tower

2. The Domain Tower – 381 metra, projektuar nga Foster + Partners, Abu Dhabi

JW Marriott Marquis Hotel

3. JW Marriott Marquis Hotel – 355 metra, projektuar nga kompania Archgroup Consultants, Dubai.

Chongqing World Financial Centre

4. Chongqing World Financial Centre – 339 metra, Kinë

Mercury City Tower

5. Mercury City Tower – 339 metra, projektuar nga arkitekti rus Mikhail Posokhin, Moskë, Rusi

Modern Media Centre

6. Modern Media Centre – 332 metra, në Changzhou

Ryugyong Hotel

7. Ryugyong Hotel – 330 metra, Korea Veriore

Al Yaqoub Tower

8. Al Yaqoub Tower – 328 metra, dizajnuar nga inxhinieri Adnan Saffarini, Dubai.

Landmark

9/10. The Landmark dhe Deji Plaza, të dy ndërtesa këto me 324 metra lartësi. (Landmark nga Pelli Clarke Architects, në Dubai, dhe Deji Plaza në Nanjing, Kinë)

Deji Plaza

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply