Globet manuale – produkti unikat në botë

Pasi kishte kaluar dy vjet të plota në kërkim të një globi të mirë si dhuratë për ditëlindjen e 80-të të babait të tij, Peter Bellerby i zhgënjyer, kishte vendosur të bënte një të tillë vet.

“Në fund të fundit, sa vështirë do të mund të ishte të gjeje një sferë dhe të vendosje hartën mbi të?”, kishte menduar ai, duke mos e ditur se askush nuk merrej me punimin e globeve manualisht, sepse ishte një proces shumë i vështirë.

Megjithatë, Bellerby, nuk u ndal, por filloi biznesin e prodhimit të globeve. Në “Bellerby Globemakers” sot përdoret teknika tradicionale dhe ajo moderne për të prodhuar globe në mënyrë manuale – ku planeti i tokës bashkë me hartat precize pikturohen me dorë dhe pastaj bashkohen me bazamentet elegante. /NGJYRA.COM/

globi prodhim025 globi prodhim024 globi prodhim022 globi prodhim021 globi prodhim026 globi prodhim020 globi prodhim019 globi prodhim018 globi prodhim017 globi prodhim016 globi prodhim015 globi prodhim014 globi prodhim013 globi prodhim012 globi prodhim011 globi prodhim010 globi prodhim009 globi prodhim008 globi prodhim007 globi prodhim006 globi prodhim005 globi prodhim003 globi prodhim004 globi prodhim001 globi prodhim027 globi prodhim023

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply