Ja çfarë hanë njerëzit e thjeshtë në pjesë të ndryshme të botës…

Fotografi amerikan, Peter Menzel, ka udhëtuar në shumë vende të botës, për të studiuar dhe dokumentuar nëpërmjet fotografive, se çfarë hanë njerëzit e thjeshtë në ato vende.

Ai ka publikuar shumë fotografi të përzgjedhura në librin e tij, “What I Eat: Around the World in 80 Diets” (Çfarë ha: Përreth botës në 80 dieta).

Profesionet e ndryshme, zakonet, kulturat dhe standardi jetësor i njerëzve nga të katër anët e planetin janë prezantuar në këtë libër – ndërsa, kur t’i shihni këto imazhe, do të kuptoni fare mirë se sa ndryshon stili i jetesës dhe sa të ndryshëm apo sa të ngjashëm janë njerëzit në botë.

Në vijim ju sjellim disa fotografi mbresëlënëse që ilustojnë librin e Menzelit, ku secili imazh tregon ushqimin që e ha një person – me profesion të caktuar dhe nga një vend i caktuar – gjatë një dite të vetme. /NGJYRA.COM/

Saleh Abdul Fadlallah, shitës i deveve nga Kajro, Egjipt. Ai ha 3,200 kalori në ditë.

ushqimi bota 0001

Robina Weiser-Linnartz, pastiçiere nga Cologne, Gjermani. 3,700 kalori në ditë.

ushqimi bota 0002

Conrad Tolby, shofer kamioni nga SHBA-të. 5,400 kalori në ditë.

ushqimi bota 0003

Jill McTighe, mësuese-asistente nga Londra, Britani e Madhe. 12,300 kalori në ditë.

ushqimi bota 0004

Saada Haidar (majtas), amvise nga Sanaa, Jemen. 2,700 kalori në ditë. Kryemurgu (djathtas) i një manastiri tibetian, 4,900 kalori në ditë.

ushqimi bota 0005

Takeshi Masato, mundës sumo nga Nagoya, Japoni. 3,500 kalori në ditë.

ushqimi bota 0006

Katherine Navas, studente nga Caracas, Venezuelë. 4,000 kalori në ditë.

ushqimi bota 0007

Mariel Booth (majtas), modele dhe studente nga New Yorku. 2,400 kalori në ditë. Sitarani Tyaagi (djathtas), një klerik asket nga Ujjain, Indi. 1,000 kalori në ditë.

ushqimi bota 0008

Zu Zhipeng, një punëtor i pavarur i grafikës kompjuterike. 1,600 kalori në ditë.

ushqimi bota 0009

Noolkisaruni Tarakuai, gruaja e tretë nga katër gratë e udhëheqësit Maasai. 800 kalori në ditë.

ushqimi bota 0010

Lan Guihua, një fermere e divorcuar nga fshati Ganjiagou, Provinca Sichuan, Kinë. 1,900 kalori në ditë.

ushqimi bota 0011

Oswaldo Gutierrez, një punëtor i platformës së naftës nga Venezuela (majtas). 6,000 kalori në ditë. Bruce Hopkins (djathtas), kujdestar plazhi nga Sidnei, Australi. 3,700 kalori në ditë.

ushqimi bota 0012

Willie Ishulutak, një skulptor Innuit nga Iqaluit, Kanada. 4,700 kalori në ditë.

ushqimi bota 0013

Oscar Higares, toreador nga Miraflores De La Sierra, Spanjë. 4,200 kalori në ditë.

ushqimi bota 0014

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply