Kafshët duke nuhatur lulet… (15 foto)

Lulet kanë aromë magjepsëse, por ato nuk ekzistojnë vetëm për t’i impresionuar bletët dhe njerëzit.

Lulet nëpërmjet aromës tërheqin krijesat e vogla, të cilat shpërndajnë polenin e  tyre, dhe në këtë mënyrë sigurojnë riprodukimin. Disa lloje të luleve madje, janë të gatshme të pranojnë lloje të ndryshme krijesash të vogla për të kryer këtë punë… por, çfarë kërkojnë këtu kafshët??

Në vijim do t’ju sjellim një fotogaleri që dëshmon se edhe kafshët kënaqen duke u marrë erë luleve, apo duke përkëdhelur petalet e tyre. Macet duken më simpatike në këtë galeri, por aty janë edhe lepujt… Kënaquni! /NGJYRA.COM/

kafshet lule 0001 kafshet lule 0002 kafshet lule 0003 kafshet lule 0004 kafshet lule 0005 kafshet lule 0006 kafshet lule 0007 kafshet lule 0008 kafshet lule 0009 kafshet lule 0010 kafshet lule 0012 kafshet lule 0013 kafshet lule 0014 kafshet lule 0015 kafshet lule 0016

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply