Kolmanskop, qyteti i fantazmave në Namibi

Kur ishte zbuluar se kjo zonë e Namibisë është e pasur me diamante, shumë njerëz ishin vërsulur drejt këtij vendi për t’u pasuruar me shpejtësi – dhe kështu kishte lindur qyteti që sot njihet me emrin Kolmanskop (Kolmanskuppe).

Në qytetin e ri, që ishte nën ndikimin gjerman, u ndërtuan sallat koncertale, teatrot, spitalet…, qendra e parë e rentgenit në hemisferën jugore, si dhe treni i parë në Afrikë.

Pas Luftës I Botërore, në rërën e shkretëtirës Namib, u zbuluan mbi 1,000 kg diamante, mirëpo pas përfundimit të luftës – diamantet u bënë gjithnjë e më të rrallë, ndërsa çmimi i tyre ra dukshëm.

Në kohën kur diamantet në rrethinën e Kolmanskopit gati u zhdukën, u gjetën disa zona tjera të pasura, dhe kështu, njerëzit filluan të largoheshin nga ky qytet në kërkim të tyre.

Deri në vitin 1956, ky qytet u braktis në tërësi.

Sot ndërkaq, ky qytet njihet si qyteti rrëqethës i fantazmave, por dhe si atraksion turistik në Namibi. Pasi ndodhet në zonën e mbrojtur, turistët duhet të kenë leje të veçantë për ta vizituar. /NGJYRA.COM/

Kolmanskop-fantazma 00001 Kolmanskop-fantazma 00002 Kolmanskop-fantazma 00004 Kolmanskop-fantazma 00005 Kolmanskop-fantazma 00006 Kolmanskop-fantazma 00007 Kolmanskop-fantazma 00008 Kolmanskop-fantazma 00009 Kolmanskop-fantazma 00010 Kolmanskop-fantazma 00011 Kolmanskop-fantazma 00012 Kolmanskop-fantazma 00013 Kolmanskop-fantazma 00014 Kolmanskop-fantazma 00015

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply