Lufta me ushqime, argëtim i çmendur

Njerëzit janë të prirur të shpikin mënyra të ndryshme të argëtimit, andaj, nuk është për t’u befasuar që ata kanë krijuar dhe një mori festivalesh të çuditshme, ku argëtimi arrihet nëpërmjet betejave apo luftrave, ndërsa armët e “luftëtarëve” janë; pemët, perimet, apo dhe ushqimet në përgjithësi.

Sigurisht se keni dëgjuar për festivalet Tomatina, San Fermin, O Entroido, Jarramplas…, që janë shndërruar në atraksione botërore të turizmit – gjatë të cilëve – lagjet e ndryshme, fshatrat, apo dhe qytetet e caktuara, vërshohen nga njerëzit që duan të jenë pjesë e këtij argëtimi të çmendur.

Se si duken këto festivale, ku luftrat zhvillohen me domate, rrepa, portokaj, rrush, miell, salca…, mund të shihni në foto-galerinë që ua sjellim në vijim. Kënaquni dhe ndajeni më të tjerët. /NGJYRA.COM/ Foto: Reuters

1. Lufta me domate, fshati mesdhetar Bunol, Spanjë

festivale ushqimore 00001

2.  Lufta me rrush, fshati Binissalem, Mallorca, Spanjë

festivale ushqimore 00002

3. Lufta me pite, Berlin

festivale ushqimore 00003

4. Lufta me vezë, Swaton

festivale ushqimore 00004

5. Testimi i verës, Festivalit San Fermin, Pamplona

festivale ushqimore 00005

6. Noti në lëngun e shalqirit, Hangzhou

festivale ushqimore 00006

7. Lufta me salca, Granada

festivale ushqimore 00007

8. Lufta me portokaj, Ivrea, Itali

festivale ushqimore 00008

9. Lufta me rrepa, Festivali Jarramplas, Piornal

festivale ushqimore 00009

10. Lufta me miell, Festivali O Entroido, fshati Laza

festivale ushqimore 00010

11. Lufta me ushqime në Berlin 

festivale ushqimore 00011

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply