Marimanga pallua, një krijesë simpatike me vallëzim joshës

Australia është shtëpi e shumë shtazëve, respektivisht gjallesave të çuditshme, ku bën pjesë dhe marimanga e vogël simpatike, e quajtur Marimanga pallua (Maratus volans). Kjo krijesë simpatike mund të rritet deri në 5 mm, ndërkaq vetëm mashulli posedon “bishtin e palloit”.

Sigurisht se, në bazë të fotografive, mund të konkludoni se përse kjo krijesë quhet “Marimangë pallua”. Shpina e kësaj marimange është e mbuluar me luspa ngjyrash të ndryshme; të zezë, të kuqe, të portokalltë, të kaltër e të gjelbër – dhe të gjitha së bashku krijojnë një spektër ngjyrash.

Jo vetëm pamja i ka dhënë famën botërore kësaj marimange. Ajo njihet edhe për vallëzimin joshës. Në momentin kur i ngre këmbët në ajër, marimanga fillon vallen e joshjes, që për disa momente krijon një shoë të vërtetë.

Kjo gjë mund të shihet dhe në video-materialin që e shoqëron këtë shkrim. /NGJYRA.COM/

Maratus volans 002 Maratus volans 003 Maratus volans 004 Maratus volans 005 Maratus volans 006 Maratus volans 007 Maratus volans 008 Maratus volans 009 Maratus volans 010 Maratus volans 001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply