Miniera e kripës në Rusi, shpella më shumëngjyrëshe në botë

Thellë nën qytetin Ekaterinburg, në Rusi, gjendet shpella më shumëngjyrëshe në botë. Muret e kësaj miniere të braktisur të kripës janë të mbuluara me motive psikoaktive, që krijohen nga mineralet.

Një pjesë më e vogël e minierës vazhdon të shfrytëzohet edhe në ditët e sotme, ndërkaq, për të vizituar pjesën e mbetur të kësaj bote shumëngjyrëshe nëntokësore, nevojitet leja e posaçme shtetërore.

Një prej njerëzve që ka arritur të merrte këtë leje, është dhe fotografi Mihail Mishainik, i cili për 20 orë me radhë ka eksploruar këtë labirinth pak të ndriçuar e të rrezikshëm nëntokësor – ndërkaq, fotografitë e tij jua sjellim në vijim. /NGJYRA.COM/

Miniera e kripes  004 Miniera e kripes  003 Miniera e kripes  005 Miniera e kripes  006 Abandoned Salt Mine Miniera e kripes  007 Abandoned Salt Mine Miniera e kripes  002

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply