Murgjit shaolinë – zotëruesit e fuqisë së mendjes

Murgjit shaolinë besojnë se fuqia e tyre vjen vetëm nga mendja ndërsa trupi i tyre nuk njeh kufij kur ushtrohet në vazhdimësi.

Teknikat kung-fu të murgjëve shaolinë përfshijnë; vetëmbrojtjen, qëndrueshmërinë, fuqinë dhe baraspeshën.

shaolin4

Photo credits: Steve McCurry 

Ata janë në gjendje të përballojnë dhembjen që për vdekatarët e zakonshëm konsiderohet si e pamundur.

Lëvizjet e tyre bazohen edhe në dijen mjekësore të kulturës antike kineze dhe mbështetet në rregullat strikte të lëvizjes së trupit.

Murgjit shaolinë besojnë se ajo çfarë mund të bëjë trupi i tyre është rezultat i fuqisë mentale dhe shpirtërore që ata posedojnë. /NGJYRA.COM/

shaolin18 shaolin15 shaolin13 shaolin12 shaolin9 shaolin16 shaolin17 shaolin8 shaolin7 shaolin6 shaolin5 shaolin11 shaolin3 shaolin2 shaolin1 shaolin10 shaolin14

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply