Nëntë kryevepra të arkitekturës

Qytetet moderne çdo ditë rriten në mënyrë horizontale, por dhe më shumë në atë vertikale. Ndërtesa të mahnitshme janë realizuar gjatë viteve të fundit në vende të ndryshme të botës – ndërsa inovacionet teknike dhe teknologjike kanë mundësuar realizimin e projekteve nga më të paimagjinueshmet deri më sot.

Fatbardhësisht, nuk janë vetëm qytetet ato ku realizohen projektet unikate të arkitekturës. Një mori projektesh të pabesueshme arkitektonike janë realizuar së fundi edhe në natyrë – respektivisht në destinacione të njohura turistike.

Andaj, në vijim ju sjellim disa projekte të mahnitshme, që dikur mund të dukeshin si mision i pamundur – e të cilat e çojnë arkitekturën moderne në një nivel tjetër të lartësisë. /NGJYRA.COM/

“The Troll’s Path”, Norvegji

ark mah 00001 ark mah 00002

Pishina me fund qelqi, Kinë

ark mah 00004 ark mah 00003

Pishina mbi pullaz, hoteli “Marina Bay Sands”, Singapor

ark mah 00005 ark mah 00006

Shtëpia shkëmb, Australi

ark mah 00007 ark mah 00008

Kulla mbi lumin Mur, Austri

ark mah 00009 ark mah 00010

Shtëpia në shkëmb, Greqi

ark mah 00011 ark mah 00012

Vendkalimi i varur, Poloni

ark mah 00013 ark mah 00014

Hoteli “Ritz Carlton”, Shanghai, Kinë

ark mah 00015 ark mah 00016

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply