Një art ndryshe, krijime artistike mbi hartat e vjetra

Një artist rëndom realizon pikturat apo vizatimet e tij në një kanavace të pastër. Së paku kështu veprojnë shumica syrësh, por, jo dhe Ed Fairburn. Ky artist anglez realizon portrete të mahnitshme mbi hartat e vjetra, të llojeve të ndryshme.

Topografia e lumenjve apo ajo e rrugëve, në porteretet e artistit Fairburn, shërbejnë si kufizim i fytyrës apo dhe për rrudhat e lëkurës.

Mund të mendoni se një krijim i tillë është një vepër mishmash, por gaboheni – sepse, në portretet e Edit ka shumë aq shumë jetë dhe thellësi artistike.

harta viza 0006

Skicat e tij gjeografike, respektivisht hartat, janë ato që shpërfaqin lokacionet e ndryshme, që nga SHBA-të deri në Australi. Mirëpo, Fairburn thekson se për të nuk kanë rëndësi lokacionet që pasqyrohen në harta – por, më shumë pamja estetike e tyre.

Se çfarë është në gjendje të krijojë ky artist, mund të shihni në fotogalerinë që ua sjellim në vijim. /NGJYRA.COM/

harta viza 0004 harta viza 0005 harta viza 0012 harta viza 0007 harta viza 0008 harta viza 0011 harta viza 0010 harta viza 0009 harta viza 0003 harta viza 0002

 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply