Njihuni me C17 Globemaster – transportuesin më të mirë në botë

C17 Globemaster është aeroplan transportues amerikan, prodhimi i të cilët ka filluar në vitin 1991 – dhe që nga ajo kohë ai është dëshmuar si aeroplani më i mirë në kategorinë e transportuesve ushtarak.

Krahas nevojave ushtarake, ky aeroplan përdoret edhe për transportin e makinave të presidentit të SHBA-ve dhe eksortës së tij – gjatë vizitave në vendet e largëta.

C17 Globemaster3

Tashmë shumë shtete e shfrytëzojnë C17 Globemaster për nevojat e tyre ushtarake, ndërkaq krahas specifikave të mahnitshme teknike – ky aeroplan po ashtu është mbrësëlënës edhe për nga pamja e jashtme dhe e brendshme e tij.

Në vjim ju sjellim disa foto të përzgjedhura të këtij gjiganti të qiellit, prodhimi i të cilit kushton mbi 200 milionë dollarë për njësi.

C17 Globemaster9

Specifikat:

Gjerësia e krahëve: 52 m

Gjatësia: 53 m

Fluturimi: 10,390 km

Pesha: 128,100 kg

Çmimi: 200,000,000–220,000,000 $

Motori: Pratt & Whitney PW2000

Prodhuesit: McDonnell Douglas, Boeing Defense, Space & Security. /NGJYRA.COM/

Enduring Freedom LARGE PACKAGE WEEK/JOAX 11-01 Flood Relief Pakistan Bagram Airmen recover crippled aircraft Hurricane Katrina C17 Globemaster2 Iraqi/Enduring Freedom Polar Airdrop

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply