Njihuni me hotelin më të lartë në botë

Në Dubai ndodhet hoteli më i lartë në botë, i quajtur “JW Marriott Marquis Dubai”. Ai është hapur gati tre vjet më parë, kur pranoi dhe zyrtarisht këtë titull nga zyrtarët e librit të rekordeve Guinnes.

Me 355 metra dhe 72 kate të tij, ky hotel është më i gjatë se shumica e rrokaqiejve të qyteteve të mëdha të botës.

JW Mariot 8

Në Dubai, megjithatë, ky hotel mbetet nën hijen e ndërtesës fqinje, dy herë më të lartë, Burj Khalifa, që tash për tash është rrokaqielli më i lartë në botë, me lartësi 828 metra.

Ky hotel është më i shkurtër se ndërtesa Empire State Building për vetëm 25 metra, ndërsa posedon apartamente dupleks, bashkë me bar personal.

JW Mariot 6

Hoteli ka dy kulla, 9 restorante, 4 bare, një spa gjigante, qendrën shëndetësore, 684 dhoma dhe 120 apartamente.

Ndërtesa e hotelit gjendet në qendër të Dubait, fare pranë Dubai Mall, shoping qendrës më të madhe në botë. /NGJYRA.COM/

JW Mariot 11 JW Mariot 20 JW Mariot 14 JW Mariot 10 JW Mariot 5 JW Mariot 1 JW Mariot 17 JW Mariot 16 JW Mariot 4 JW Mariot 21 JW Mariot 22 JW Mariot 23 JW Mariot 24 JW Mariot 18 JW Mariot 12 JW Mariot 13 JW Mariot 3 JW Mariot 7 JW Mariot 15

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply