Njihuni më shtëpinë më të ngushtë në botë

Shtëpia Keret, në Varshavë të Polonisë, konsiderohet si shtëpia më e ngushtë në botë. Kjo shtëpi dykatëshe, që përmban një mini-kuzhinë, banjën, qëndrimin ditor, dhe një kthinë gjumi, është e gjerë 92 cm (në pikën më të ngushtë) deri në 152 cm (në pikën më të gjerë të saj).

Kjo shtëpi është ndërtuar në vitin 2012 nga arkitekti Jakub Szczęsny – i cili është dhe pronar i hapësirës ku është ndërtuar ajo – si një lloj instalacioni artistik për Fondacionin e Artit Modern të Polonisë.

shtepia ngushte 00012

Shtëpia Keret është e hapur për publik vetëm gjatë ditëve të caktuara. Momentalisht ajo është e mbyllur për vizitorët për shkak të rinovimit të saj.

Për këtë mikro-shtëpi prej hekuri momentalisht kujdeset shkrimtari Etgar Keret, i cili zgjedh mysafirët që mund të akomodohen aty. Zakonisht, mysafirë në këtë shtëpi janë artistët, që qendrojnë aty për një kohë të shkurtër. /NGJYRA.COM/

shtepia ngushte 00002 shtepia ngushte 00003 shtepia ngushte 00004 shtepia ngushte 00005 shtepia ngushte 00006 shtepia ngushte 00007 shtepia ngushte 00008 shtepia ngushte 00009 shtepia ngushte 00010 shtepia ngushte 00011

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply