Njihuni më super-transportuesin e Ushtrisë amerikane

“Lockheed C-5 Galaxy” është aeroplani me kapacitetin më të madh transportues në Ushtrinë amerikane dhe njëkohësisht aeroplani i tretë më i madh në botë.

Ky aeroplan me dy kuverta ka kapacitet bartjeje prej 122 tonësh – me kuvertën e poshtme që shërben për ngarkesë, ndërkaq e epërmja për transport të 73 pasagjerëve.

Ky aeroplan është vërtetë një monstër por është vështirë të paraqitet në përspektivë.

Automjetet e blinduara

C-5 Galaxy 0009

C-5 Galaxy mund të bartë 10 automjete të blinduara të kategorisë më të lehtë, që peshojnë 12 tonë secili.

Helikopterët Apache

C-5 Galaxy 0001

Një helikopter Apache është vërtetë armë shkatërruese në luftë – ndërkaq C-5 mund të bartë 6 sish përnjëherë – por pa municion.

M1Abrams

No load too big

Një tankë M1 Abrams peshon 67 tonë, ndërkaq ky aeroplan gjigant mund të bartë 2 përnjëherë, ose 1 Abrams dhe 2 Bradley IFVs.

Helikopteri transportues Chinook

C-5 Galaxy 0002

C-5 mund të përpijë brenda vetes helikopterin e madh transportues Chinook

F-14

C-5 Galaxy 0010

Aeroplani F-14 është shumë më i shpejtë se një A-10, por që të dy pa problem mund të futen në stomakun e C-5

Mark 5

Patriot Hook 2010

Varka e famshme për operacione speciale, Mark 5, pa problem futet brenda C-5

C-130

C-5 Galaxy 0004

Brenda C-5 mund të futet madje edhe i gjithë trupi i aeroplanit tjetër transportues C-130. /NGJYRA.COM/

C-5 Galaxy 0007

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply