Njihuni me vendbanimin më të populluar në botë…

Mes kodrave jeshile të luginës Larung Gar, në provincën Sichuan të Kinës, gjendet kolonia më e madhe e budistëve në botë, respektivisht, vendbanimi më i dendur i këtij lloji në botë – ku jetojnë 40,000 murgj.

Ky venbanim piktoresk, që njihet me emrin Instituti Budist Larung Gar, kishte filluar të zhvillohet në vitet 80-ta të shekullit të kaluar, në lartësinë mbidetare prej 3.800 metrash.

buda budaa 00001

Besimtarët ballafaqohen me kushte ekstreme të motit – mirëpo, me kalimin e kohës ata adaptohen në një ambient të tillë.

Në këtë kampus budistësh, shtëpitë e kuqe, në formë kasollash, janë ndërtuar fare pranë njëra tjetrës, ndërsa murgeshat dhe murgjit janë të ndarë sipas moshës dhe gjinisë.

Në këtë vend nuk ka aparate televizive dhe e gjithë jeta i kushtohet lutjeve, besimit dhe mësimit të budizmit.

buda budaa 00017

Të gjithë ata që duan të arrijnë në këtë venbanim duhet të udhëtojnë me qerre kuajsh, ndërsa qyteti më i afërt është Chengdu, 20 orë udhëtim.

Se di duket ky venbanim përrallor mund të shihni në fotogalerinë që e shoqëron këtë shkrim. /NGJYRA.COM/ Foto: Jesse Earl Rockwell/mediarumworld.com

buda budaa 00002 buda budaa 00003 buda budaa 00004 buda budaa 00005 buda budaa 00007 buda budaa 00008 buda budaa 00009 buda budaa 00010 buda budaa 00011 buda budaa 00013 buda budaa 00014 buda budaa 00015 buda budaa 00016 buda budaa 00018 buda budaa 00019 buda budaa 00020 buda budaa 00012

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply