Pema e Vitit të Ri në metropolet botërore

Pema e Krishtilindjes apo Vitit të Ri, u bë e njohur në Evropë në shekullin 16. Në Amerikë ndërkaq, u bë e popullarizuar disa dekada më vonë.

Që nga ajo kohë, në prag të festave të fundivitit, metropolet botërore stolisin sheshet kryesore me pemën e Krishtlindjes, respektivisht bredhin e Vitit të Ri, qysh njihet ndryshe në disa pjesë të botës.

Në vitet e fundit, pema festive punohet me forma dhe madhësi të ndryshme, por dhe nga materialet e ndryshme.

Sidoqoftë, me ndriçim apo pa ndriçim, natyrale apo artificiale, e gjelbër, e bardhë apo e artë.. thjeshtë nuk ka rendësi – përderisa ajo bashkon njerëzit dhe është një vend nën të cilin mund të vendosen dhuratat. /NGJYRA.COM/ Foto: Reuters

Londër, Angli

pema viti 0001

Monterrey, Meksikë

pema viti 0002

Singapor, Malajzi

pema viti 0003

Monte Carlo, Monako

pema viti 0004

Tokio, Japoni

pema viti 0005

Bruksel, Belgjikë

pema viti 0006

Moskë, Rusi

pema viti 0007

Damask, Siri

pema viti 0008

Bejrut, Liban

pema viti 0009

Romë, Itali

pema viti 0010

Berlin, Gjermani

pema viti 0011

Pragë, Republika e Çekisë

pema viti 0012

Lagos, Nigeri

pema viti 0013

Rio de Zhaneiro, Brazil

pema viti 0014

New York, SHBA

pema viti 0015

Manila, Filipine

pema viti 0016

Tbilisi, Gjeorgji

pema viti 0017

Abidjan, Bregu i Fildishtë

pema viti 0018

Washington, SHBA

pema viti 0019

Athinë, Greqi

pema viti 0020

Managua, Nikaragua

pema viti 0021

Lima, Peru

pema viti 0022

Bogota, Kolumbi

pema viti 0023

Mexico City, Meksikë

pema viti 0024

Sao Paulo, Brazil

pema viti 0025

Rakvere, Estoni

pema viti 0026

Prishtinë, Kosovë

Prishtine Kosove

Tiranë, Shqipëri

tirane shqiperi

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply