Qentë dhe macet të fotografuar para 100 vjetësh

Sot në internet mund të gjeni miliona fotografi të qenve dhe maceve simpatike, mirëpo ky obsesion i fotografimit të këtyre kafshëve të dashura shtëpiake nuk është i këtyre ditëve, por është i vjetër 100 vjet.

Në kohën kur mjetet moderne të përpunimit të fotografive, si Photoshopi, nuk ishin gjëkundi, fotografët duhej të mbështeteshin në diturinë e tyre, durimin, dhe ca paisje ndihmëse për të realizuar fotografi të manarëve.

Se me cfarë dashurie të madhe i kanë realizuar këto fotografi, më se miri e dëshmon puna e fotografit Harry Whittier Frees (1879 – 1953) – i cili i vishte macet dhe qentë ne rrobat që i qepte e ëma e tij – ndërsa i vendoste në “situata” të përditshme njerëzore. /NGJYRA.COM/

Harry Whittier Frees 001 Harry Whittier Frees 002 Harry Whittier Frees 003 Harry Whittier Frees 004 Harry Whittier Frees 005 Harry Whittier Frees 006 Harry Whittier Frees 007 Harry Whittier Frees 008 Harry Whittier Frees 010 Harry Whittier Frees 011 Harry Whittier Frees 012 Harry Whittier Frees 013 Harry Whittier Frees 014 Harry Whittier Frees 015 Harry Whittier Frees 016 Harry Whittier Frees 017 Harry Whittier Frees 018 Harry Whittier Frees 019 Harry Whittier Frees 020

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply