Qyteti shfaqet mbi tokë 30 vjet pas fundosjes

Villa Epecuen dikur ka qenë një qytet i popullarizuar turistik buzë liqenit të njelmët në jug të Buenos Airesit, në Argjentinë – por, më 10 nëntor të vitit 1985, ky qytet ishte përmbytur i tëri.

Pas periudhës se shirave të rrëmbyeshme, niveli i liqenit ishte rritur shumë, duke shpërthyer murin mbrojtës rreth qytetit. Banorët dhe turistët ndërkaq, qenë detyruar të evakuoheshin nga shtëpitë dhe ndërtesat – të cilat u zhdukën 10 metra nën sipërfaqen e ujit.

Tash, 30 vjet më vonë, uji është tërhequr, ndërsa qyteti është shpërfaqur mbi tokë.

Villa Evecuen tashmë është shndërruar në atraksion të popullarizuar turistik – si dëshmi e atmoferës së frikshme apokaliptike. /NGJYRA.COM/ Foto: IBTimes UK

Villa Epecuen 001 Villa Epecuen 009 Villa Epecuen 008 Villa Epecuen 004 Villa Epecuen 005 Villa Epecuen 006 Villa Epecuen 007 Villa Epecuen 003 Villa Epecuen 010

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply