Shkëmbinjtë misteriozë në Malet Urale

Në pjesën veriore të Maleve Urale në Rusi, në majë të një kodrine, fshehen shtatë shkëmbinj misteriozë. Prejardhja dhe qëllimi jo i qartë i këtyre shkëmbinjëve, të cilët e arrinë lartësinë 30-42 metra, i bëjnë ata edhe më të mistershëm dhe e zgjojnë edhe më shumë  kërrshërinë e njerëzve.

Formacionet Manpupuner, të njohura edhe si Shtatë Heronjtë, asnjëherë nuk e kanë tërhequr vëmendjen e  botës, por për rusët, ata janë si gjigantë në ishullin e Pashkëve:  Shtatë formacione të mistershme, të pazakonta në një rrafshnaltë më së shumti ngjasojnë me mbetjet  e ndonjë civilizimi të humbur kohë më parë.

The Seven Giants of the Urals

Për vendorët, “Shtatë Heronjtë” kanë status legjendar. Sipas disa vizitorëve, gjatë kohës së vizitës së këtyre formacioneve personit i humbin të gjitha dëshirat, përderisa banorët vendorë pohojnë se këtu mblidhen shpirtrat nga kohët e lashta.

Përveç përpjekjes  për t’i kuptuar këto monumente të çuditshme, një numër i madh i vizitorëve e pranojnë sfidën për t’u ngjitur në ndonjërit prej këtyre shkëmbinjëve, gjë e cila është pothuajse e pamundur për shkak të formës dhe strukturës së tyre. /NGJYRA.COM/

Manpupuner9 The Seven Giants of the Urals Manpupuner6 Manpupuner13 Manpupuner15 The Seven Giants of the Urals Manpupuner12 Manpupuner2 Manpupuner10 Manpupuner7 Manpupuner14 Manpupuner11

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply