Shtëpia muze e artistit francez Tatin

Artisti francez, Robert Tatin, gjatë jetës së tij ishte skulptor, piktor, arkitekt, artist i qeramikës, poet – por ka punuar dhe si rrobaqepës, furrtar, marangoz, stilist, minator dhe barmen. Ai po ashtu ka udhëtuar shumë dhe është martuar 5 herë.

Duket se martesa e pestë me radhë, ishte ajo e duhura për të, sepse bashkë me gruan e pestë kishte filluar ndërtimin e kryeveprës së tij – shtëpisë-muze, ku do t’i ekspozonte të gjitha veprat e tij.

Tatin, në moshën 60-vjeçare (1962), e kishte blerë një shtëpi të vjetër në Cossé-le-Vivien, në Francë, ku përgjate 21 vjetëve të ardhshme, bashkë me gruan e tij Lise, ndërtoi këtë peizazh spektakolar. /NGJYRA.COM/

Robert Tatin muzeu 002 Robert Tatin muzeu 006 Robert Tatin muzeu 008 Robert Tatin muzeu 009 Robert Tatin muzeu 005 Robert Tatin muzeu 007 Robert Tatin muzeu 004 Robert Tatin muzeu 010 Robert Tatin muzeu 003

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply