Shtëpia si valë deti

Ky koncept unik i shtëpisë është dizajnuar nga arkitekti turk, Gunes Peksen. Me brendësinë e saj të bardhë, kjo strukturë arkitektonike është ideuar asisoj – që të përcaktojë edhe stilin e jetesës së pronarit të saj.

Kjo shtëpi ka formën e valëve të detit – por, për dallim prej imitimeve të ngjashme arkitektonike, ajo e pasqyron rrotullimin e valës, respektivisht kaskadën që bën vala nga brenda drejt formës së jashtme të saj.

shtepia vale5

Ndërkaq, një pishinë e vogël, e vendosur brenda objektit vetëm sa e shton lidhshmërinë e kësaj shtëpie me botën ujore.

Thuhet se arkitektët, nëpërmjet objekteve, kanë aftësi t’i theksojnë kërkesat e veçanta të njerëzve – dhe këtë gjë e ka arritur me shumë delikatesë edhe arkitekti Peksen. Me një fjalë, konsideratat që i kishte për stilin e jetesës janë të rralla. /NGJYRA.COM/

shtepia vale4 shtepia vale1 shtepia vale7 shtepia vale8 shtepia vale10 shtepia vale9 shtepia  vale3

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply