Shtëpia skulpturë në pyllin japonez

Shtëpia guaskë është një strukturë e ndërtuar në pyllin e Karuizawa të Japonisë nga arkitekti Kotaro Ide. Kjo shtëpi-skulpturë është planifikuar të shërbejë si vilë pushimi, e cila lehtë mund ta përballojë të nxehtit e verës dhe të ftohtit e dimrit, që mbizotëron në këtë regjion.

shtepia guaske11

Për ta realizuar këtë ide, projektuese nuk ka mundur ta shfrytëzojë drurin nga ky mal pasi që kalbet lehtë, kështu që ka vendosur të përdor betonin e armuar për të formuar dy forma eliptike.

Druri nga ky pyll është shfrytëzuar për formimin e terasave rreth shtëpisë, me një oborr qendror që lidhet me qëndrimin ditor.

shtepia guaske12

Vila në një mënyrë shpreh stilin japonez, duke krijuar një balancë mes strukturës futuristike të bërë nga njeriu dhe mjedisit që e rrethon atë. /NGJYRA.COM/

shtepia guaske4 shtepia guaske8 shtepia guaske5 shtepia guaske6 shtepia guaske7 shtepia guaske2 shtepia guaske13 shtepia guaske14 shtepia guaske10

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply