Skulpturat fantastike të Patrick Doughertyt

Patrick Dougherty, artisti nga Karolina Veriore e SHBA-ve, ka fituar reputacionin ndërkombëtar me kreacionet e tij – skulturat masive nga thuprat e pemëve në formë të foleve gjigante, që arrijnë lartësinë deri në 15 metra.

Për shkak të materialit natyror që përdor ky artist, skulpturat e tij janë të përkohshme dhe fillojnë të prishen në ambient të hapur qysh pas 1 ose 2 vjetësh.

doherty skulptura2

Patrick ka studiuar historinë e artit dhe të skulpturës në Univesitetin e Karolinës Veriore – ku po ashtu ka mësuar teknikat primitive të ndërtimit dhe aftësitë e tij prej marangozi i kishte gërshëtuar me dashurinë për natyrën.

Vepra e tij e parë artistike ishte shtëpia e tij. Dougherty kishte mbledhur degët e pemëve, gurët dhe një dru të vjetër dhe kishte ndërtuar vilën ku ende jeton me bashkëshortën dhe djalin e tyre.

StickGuy

Gjatë 30 viteve të kaluara, Patrick ka krijuar më shumë se 230 vepra të tilla – të cilat janë vendosur anëmbanë botës, që nga Skocia e Japonia deri në Belgjikë dhe SHBA. /NGJYRA.COM/

doherty skulptura3 doherty skulptura4 doherty skulptura5 doherty skulptura6 doherty skulptura13 doherty skulptura12 doherty skulptura11 doherty skulptura10 doherty skulptura9 doherty skulptura8 doherty skulptura7 doherty skulptura14 doherty skulptura15 doherty skulptura16 doherty skulptura17 doherty skulptura19 doherty skulptura20

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply