Skulpturat më mbresëlënëse moderne

Skulptura është formë antike e artit që shfaqet në shumicën e kulturave botërore. Edhe në kohët moderne skuptura konsiderohet si formë e artit, ndërsa zakonisht shfaqet në sheshe, respektivisht në vendet më të frekuentuara të vendbanimeve.

Gjatë të gjitha epokave historike, njerëzit janë shprehur në forma të ndryshme artistike dhe kjo gjë vazhdon edhe në ditët e sotme. Andaj, në vijim ju sjellim 24 skulpturat më mbresëlënëse që janë realizuar në vende të ndryshme të botës.

Këto skulptura janë shprehje e përkryer artistike dhe kreative e kohës moderne që ka mundur të krijonte koka e njeriut, ndërsa kanë tërhequr dhe vazhdojnë të tërheqin vëmendjen e turistëve. /NGJYRA.COM/

Melbourne city library

Sinking Building”. Melburn, Australi

skulp moder2

 Expansion” nga Paige Bradley

skulp modern3

Running Horses” nga Robert Glen Irving. Teksas, SHBA

skulp modern4

Hippo Sculpture”. Kopshti zoologjik në Taipei

skulp modern5

Anonymous Passer-by”. Vroclav, Poloni

skulp modern6

Man in the Water”. Stokholm, Suedi

skulp modern7

Break Through From Your Mold” nga Zenos Frudakis

skulp modern8

The Shoes On The Danube Bank”. Budapest, Hungari

skulp modern9

People Of The Rivernga Chong Fah Cheong. Singapur

skulp modern10

De Vaartkapoen”. Bruksel, Belgjikë

skulp modern11

“The Awakening”. Washington D.C.

skulp modern12

Metalmorphosis”. Karolina Veriore, SHBA

skulp modern13

“Searching For Utopia”. Amsterdam, Holandë

skulp modern14

“God Father on the arch of Heaven”. Stokholm, Suedi

skulp modern15

Infinity” nga Carl Jara. Plazhi Hampton

skulp modern16

Sea Horse” nga Jeffro Uitto

skulp modern17

 Spider”. Tate Modern, Londër

skulp modern18

The Road Of Freedom. Vilnius, Lituani

skulp modern19

Rock sculpture”. Rumani

skulp-modern20

Los Emigrantes”. El Hambre

skulp modern21

Man Hanging Out. Pragë, Republika e Çekisë

skulp modern22

 Mihai Eminescu”. Onesti, Rumani

skulp modern23

 Falkirk”. Skoci

skulp modern24

Man in the Wall”. Paris, Francë

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply