Yueyaquan – oaza në shkretëtirën kineze

Rreth 6 kilometra larg qytetit Dunhuang, në perëndim të Kinës, gjendet një liqen në formë të gjysmëhënës, një oazë në shkretëtirën Gobi – e njohur me emrin Yueyaquan.

Ky liqen, që një kohë të gjatë është shndërruar në atraksion turistik – jo vetëm për shkak të oazës, por dhe për shkak të një objekti fetar që është ndërtuar buzë saj.

Yueyaquan13

Fatkeqësisht, që nga vitit 1970, ky liqen ka filluar të tkurret, ndërsa tash është më i vogël për një të tretën e sipërfaqës që e kishte në fillim.

Vetëm në kohën e fundit liqeni ka humbur 8 metra të thellësisë.

Yueyaquan1

Fatmirësisht, qeveria kineze ka ndërmarrë një iniciativë për të parandaluar tharjen e plotë të tij – dhe që ky margaritar i shkretëtirës të kthehet në gjendjen e mëparshme. /NGJYRA.COM/

Yueyaquan12 Yueyaquan11 Yueyaquan10 Yueyaquan9 Yueyaquan8 Yueyaquan7 Yueyaquan2 Yueyaquan3 Yueyaquan5 Yueyaquan6

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply