12 dizajne unikate të shtëpive lundruese

Pasi që ekzistojnë shtëpitë lundruese, atëherë, patjetër duhet të ekzistojë edhe dega e arkitekturës që merret me projektimin e shtëpive të tilla. Por, çfarë janë në të vërtetë shtëpitë lundruese? Janë shtëpi moderne të ndërtuara mbi ujë.

Shtëpitë e tilla nuk janë të ideuara për të qenë pjesë e një komuniteti të organizuar, por si vend i veçantë për njerëzit, që duan të jenë më pranë natyrës – dhe që duan të kenë një stil unikat të jetës.

Andaj, në vijim ju sjellim 12 projekte dhe koncepte të shtëpive lundruese, që – sipas njohësve të kësaj fushe – janë kryeverpra të dizajnit të shtëpive mbi ujë.

1. Projekti i arkitektit britanik Carl Turner

shtepi lundruese 001

2. Shtëpi-zyrë, “Exbury Egg House”, e projektuar nga artisti Stephen Turner

The Exbury Egg

3. Ishujt lundrues “Amillarah” në Maldive  

shtepi lundruese 003

4. “The Floatwing”, shtëpi modulare lundruese e projektuar nga kompania portugeze “Friday

shtepi lundruese 004

5. “The Watervilla de Omvale projektuar nga +31 Architects, në lumin Amstel, në Amsterdam

De Omval Floating House 2011 Amsterdam

6. “Waternest 100”, e projektuar nga Giancarlo Zemas Design Group

shtepi lundruese 006

7. Zyra lundruese në Helskinki, e projektuar nga K2 Architects

shtepi lundruese 007

8. Shtëpitë lundruese në Hamburg të Gjermanisë

shtepi lundruese 008

9. Njëra nga vilat “Floating Seahorse” në Dubai

shtepi lundruese 009

10. Shtëpia “Waterborne” në Holandë, e projektuar nga Koen Olthuls

shtepi lundruese 010

11. “The Boathouse”, e projektuar nga Dymitr Malcew

shtepi lundruese 011

12. Shtëpi lundruese e projektuar nga Sascha Akkerman 

shtepi lundruese 012

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply