12 të famshëm vegjetarianë

Pjesa dërmuese e botës së përparuar njihet për stilin jo të shëndoshë të jetesës, sidomos kur bëhet fjalë për ushqimin. Ata konsumojnë produkte të mishit në shkallë të frikshme – dhe, si pasojë e kësaj, vuajnë nga një mori sëmundjesh, duke filluar prej obezitetit, deri të ato më të rrezikshme.

Fatbardhësisht, në kohën e fundit, shumë njerëz kanë filluar të heqin dorë nga ushqimi me bazë të produkteve të mishit, duke u shndërruar në vegjetarianë. Ndërkaq, shumë të tjerë, që ende janë mishngrënës, përpiqen të mbajnë vitalitetin nëpërmjet dietave të ndryshme.

Kjo vlen edhe për personat e famshëm – në mesin e të cilëve ka dhe vegjetarianë të “regjur”. Se cilët janë ata, në fakt, më të njohurit prej tyre, lexoni në vijim.

1. Olivia Wilde

vegj vip 00001

Wildeështë vegjetariane prej moshës madhore, ndërsa po ky stil i jetës ia mundëson asaj të ruajë bukurinë.

2. Samuel L. Jackson

vegj vip 00002

Ndoshta do të befasoheni kur të kuptoni që aktori legjendar, Samuel L. Jackson, është vegjetarian. Ai thotë se ka zgjedhur këtë stil të jetës për të jetuar më gjatë.

3. Peter Dinklage

Cast member Peter Dinklage arrives for the premiere of the HBO series "Game of Thrones" in New York

Ylli i filimit “Game of Thrones”, është vegjetarian që nga mosha 16-vjeçare, sepse ka dashuri të madhe ndaj kafshëve.

4. Tobey Maguire

Tobey Maguire

Po të nderuar. Edhe Spidermeni është vegjetarian për vite e vite të tëra.

5. Joaquin Phoenix

vegj vip 00005

Phoenix u bë vegjetarian, bashkë me familjen e tij, kur djali i tij e kishte parë një peshk jashtë ujit duke luftuar për jetën e tij.

6. Leonardo DiCaprio

vegj vip 00006

Leo është vegjetarian që një kohë të gjatë, madje njihet edhe për disa fushata për promovimin e këtij stili të jetesës.

7. Christina Applegate

vegj vip 00007

Applegate është vegjetariane që një kohë të gjatë – madje thotë ta ketë harruar fare se çfarë shije ka mishi.

8. Brad Pitt

vegj vip 00008

Pitt nuk ka ngrenë mish për vite të tëra, madje këtë gjë ua ka kërkuar edhe fëmijëve të tij – por, jo dhe gruas së tij të famshme.

9. Russell Brand

British actor Brand arrives at the Hollywood FX Summer Comedies Party in Los Angeles, California

Brand u bë vegjetarian pasi e kishte parë një film dokumentar. Edhe pse kishte pasur problem me varshmërinë nga droga, ai prapë se prapë mbeti vegjetarian.

10. Kristen Bell

vegj vip 00010

Bell njihet si adhuruese e madhe e kafshëve, andaj nuk duhet befasuar se ajo është një vegjetariane e njohur.

11. Jared Leto

vegj vip 00011

Leto beson se duke qenë vegjetarian, ai ka arritur të ndalë procesin e plakjes dhe ndjehet sikur të ishte në të 20-tat dhe jo të 40-tat.

12. Woody Harrelson

Actor Woody Harrelson talks about HBO's "True Detective" during the Winter 2014 TCA presentations in Pasadena

Harrelson u bë vegjetarian kur kuptoi se ka probleme me laktozë – ndërsa, pas kësaj, ai u bë dhe aktivist për të drejtat e kafshëve. /NGJYRA.COM/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply