15 pyje të magjishme në botë që ia vlejnë të eksplorohen

Pyjet dhe malet duket sikur posedojnë fuqi magnetike që na nxitë të futemi brenda tyre, thellë e më thellë, derisa të “robërojnë” shpirtin tonë.

Të ecësh nëpër pyllin e qetë, ku nuk ekziston gjë tjetër – pos drunjtve dhe kafshëve, të duket sikur je në ndonjë botë tjetër, ku koha ka ndaluar, ndërsa keni mbetur vetëm me natyrën.

Por, kjo bukuri e magjishme e pyjeve, është aq e shprehur, sa që shndërrohet në diçka mistike, e shpeshherë dhe të frikshme – që ua ndalë frymën.

Në vijim ju sjellim 15 pyje më interesante në botë, që vërtetë ia vlejnë të eksplorohen. /NGJYRA.COM/

Karpatet e bardha, Sllovaki

pyje magji 0001

Foto: resize

Bolotistie, Rumani

pyje magji 0002

Foto: © Adrian Borda

Bavaria, Gjermani

pyje magji 0003

Foto: img.ev

Taipingshan, Taivan

pyje magji 0004

Foto: 500px

Malet Beskydy, Republika Çeke

pyje magji 0005

Foto: tumblr

Hallerbos, Belgjikë

pyje magji 0006

Foto: supercurioso

Lugina Kvacianska, Sllovaki

pyje magji 0007

Foto: © Petr Zalesak

Haute-loire, Francë

pyje magji 0008

Foto: © Bastien Hajduk

Monforte De Lemos, Spanjë

pyje magji 0009

Foto: theawesomedaily

Parku Arashiyama, Japoni

pyje magji 0010

Foto: © Hidenobu Suzuki

Greenwich, Angli

pyje magji 0011

Foto: ejazatgroup

Glendalough, Irlandë

pyje magji 0012

Foto: etsystatic

Krahina e Baskisë, Spanjë

pyje magji 0013

Foto: © Javier de la Torre

Nagoya, Japoni

pyje magji 0014

Foto: © yume

Itali

pyje magji 0015

Foto: © Leonid Litvac

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply