Arkitektura moderne aziatike e banimit

Vila SAPI, e ideuar dhe projektuar nga arkitekti kanadez Lombardi David, është e ndëtuar në mesin e palmave dhe drunjve të kokosit – në një hapësirë prej 3 hektarësh, ndërsa ka qasje direkte në plazhin privat në ishullin Lombok të Indonezisë.

sapi 13 13 13

Arkitekti David ka një portofolio mbresëlënëse të ndërtimit të shtëpive private në Amerikë, Evropë dhe Azi, përderisa veprat e tij të fundit në Bali dhe Tajlandë i kanë dhënë kuptim të fortë idesë se si duhet të jetë arkitektura moderne aziatike e banimit, sidomos në mjediset tropikale.

Filozofia Bauhaus-it (funksioni mbi formën) janë të dukshme në qasjen e tij të projektimit, duke i lënë klientët gjithmonë të befasuar me zgjidhjet e tij ideore.

sapi444

Vila SAPI është e përbërë nga dy ndërtesa moderne, të rrethuara nga pellgjet me peshq dhe kopshtet dekorative që të përcjellin rrugës për në plazh.

Megjithatë, janë përfshirë edhe disa elemente tradicionale të vendosura në ambiente të ndryshme.

sapi 14 14 14

Përdorimi i drurit Ulin për çati, gurit lavë, gurit të rërës si dhe drurit të kokosit dhe bambusë, reflektojnë vizionin unik të Lombardit dhe angazhimin e tij për përdorimin e materialeve lokale. /NGJYRA.COM/

sapi555 sapi666 sapi777 sapi888 sapi999 sapi333 sapi222 sapi10 10 10 sapi 19 19 19 sapi 18 18 18 sapi 17 17 17 sapi 16 16 16 sapi 15 15 15 sapi 12 12 12 sapi 11 11 11

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply