Fiset në zhdukje të botës në fokusin e foto-aparatit

Fotografi Jimmy Nelson ka kaluar plot tre vjet duke vizituar grupet, fiset dhe njerëzit e kulturave indogjene nëpër botë, para se të krijonte serinë e fotografive të tyre – të cilën e ka titulluar: “Para se të vdesin”.

Qëllimi i tij ishte të portretizonte këto grupe njerëzish në zhdukje e sipër, dhe të konservonte, në një mënyrë, pamjen e riteve, kostumeve dhe traditave të tyre.

Fotografitë që i ka realizuar Nelson janë vërtetë unikate dhe sjellin një botë krejt ndryshe prej asaj të cilën e jetojmë ne sot – të dhënë pas modës, veturave dhe llogarive bankare.

Jimmy_Nelson_009

Sipas fotografit, brenda grupeve indogjene nuk ka sociologji e as statistikë – por një jetë idealistike.

“Njerëzit indogjenë zakonisht portretizohen si të varfër. Por, ata kanë pasuri dhe krenari. Dhe ato nuk kanë të bëjnë fare me të mirat materiale. Unë i realizova fotografitë nga pikëvështrimi personal dhe estetik, ndërsa njerëzit mund t’i interpretojnë ato si të duan”, ka thënë Nelson.

Në vijim ju sjellim disa fotografi të përzgjedhura të realizuara nga Nelson. /NGJYRA.COM/

Jimmy_Nelson_002 Jimmy_Nelson_003 Jimmy_Nelson_005 Jimmy_Nelson_006 Jimmy_Nelson_007 Jimmy_Nelson_008 Jimmy_Nelson_010 Jimmy_Nelson_011 Jimmy_Nelson_012 Jimmy_Nelson_013 Jimmy_Nelson_014 Jimmy_Nelson_015 Jimmy_Nelson_016 Jimmy_Nelson_017 Jimmy_Nelson_018 Jimmy_Nelson_019 Jimmy_Nelson_020 Jimmy_Nelson_021 Jimmy_Nelson_022 Jimmy_Nelson_023 Jimmy_Nelson_024 Jimmy_Nelson_025 Jimmy_Nelson_026 Jimmy_Nelson_027 Jimmy_Nelson_028 Jimmy_Nelson_029 Jimmy_Nelson_004

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply