Kjo mund të ndodhë vetëm në Kinë!

Çudirat kineze nuk kanë të ndalur. Përkundër faktit se ekonomia kineze ka njohur zhvillim të hovshëm në vitet e fundit dhe se kinezët po udhëtojnë gjithnjë e më shumë si turistë nëpër botë – shprehia e tyre për të kopjuar produktet botërore është shtrirë edhe në fushën e trashëgimisë arkitektonike.

Kështu, edhe ata kinezë që nuk janë të kamur ekonomikisht kanë mundësinë që fare lehtë të vizitojnë Kullën e Ajfellit, Statujën e Sfingsit, Koloseumin, Kullën e Pizës, Statujën e Lirisë… replikat e të cilëve janë ndërtuar në vende të ndryshme të Kinës.

Replikat, monumentet false, dallojnë nga origjinali, vetëm në saje të përpjesës, respektivisht madhësisë, ngase janë më të vogla.

Shikojeni në vijim fotogalerinë e 14 margaritarëve arkitektonikë të botës që janë kopjuar nga kinezët, ndërkaq për ata që ju ka ikur lajmi (galeria) me produktet që janë kopjuar nga kinezët, ja linku:  http://goo.gl/e1lWxo. /NGJYRA.COM/ Foto: Reuters/AP/AFP/GI

1. Replika e Sfingsit, që po ndërtohet në Chuzhou

Labourers work on scaffolding near a full-scale replica of the Sphinx at an unfinished movie and animation tourism theme park, in Chuzhou

2. Figurat e njerëzve prej guri, Moai, kanë kopjen e tyre në Pekin

CHINA-ART-LIFESTYLE

3. Një replikë e Capitol-it amerikan, po ashtu ndodhet në Pekin

CHINA-LIFESTYLE-PARK

4. Mount Rushmore ndërkaq, ndodhet në Chongqing

CHINA-CULTURE-ARCHITECTURE-TRADE-OFFBEAT

5. Kopjet nuk do të ishin të plota pa Statujën e Lirisë, në Pekin

China Tightens Security For The Olympics

6. Epo, kinezët e kanë edhe Koloseumin e tyre, në Macau

Workers build a pavement at Fisherman's Wharf in Macau

7. Ja dhe Kulla kineze e Pizës, në Shangai

Chinese workers walk past a 1 - 4 scale mini leaning Tower of Pisa in Shanghai.

8. Parisi në mes të Kinës, respektivisht Kulla e Ajfellit, në Hangzhou

Eiffel Tower replica looms over Chinas Parisian-style ghost town

9. Edhe pak Paris në Kinë, Chateau de Maisons-Laffitte në Pekin

Chinese security personnel wait for the

10. Ja dhe Harku i Triumfit fals, në Jiangyan

A motorcyclist rides past a 10-metre-high miniature Arc de Triomphe in Jiangyan

11. Kopja e Stonehenge-t, në Hefei

This photo taken on May 7, 2012 shows a

12. Parlamenti i Britanisë në miniaturë, në Shenzhen

A woman poses for a selfie in front of a miniature replica of London's Houses of Parliament, at a theme park called "Window Of The World" in Shenzhen

13. Edhe pak vjedhje nga britanikët, Ura e Londrës, në Suzhou

Meet London Bridge in E China

14. Kopjet e Operës së Sindeit dhe Urës Harbour, në Pekin

Visitors to Beijing's World Park sit in front of a replica of the Sydney Opera House and Harbour Bridge

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply