Perandoria e xhuxhëve në Kinë

Kina shpesh kritikohet për të drejtat e njeriut dhe për jokorrektësi politike, megjithatë, ky vend ka ndërtuar një fshat unikat për një komunitet të veçantë, xhuxhët, që është shndërruar në një atraksion të vërtetë turistik.

Fshati i vogël magjik Kunming– që njihet si perandoria e xhuxhëve – është ndërtuar në jug të Kinës, në vitin 2009, dhe aty turistët mbidhen për t’i parë shkathtësitë e jashtëzakonshme të vallëzimit të xhuxhëve.

xhuxhet kine2

Sapo të arrini në këtë fshat do t’ju përshendesin rreth 100 pjesëtarë të këtij komuniteti krenar. Aty mund të takoni vallëtarët, xhuxhët e veshur si personazhe të ndryshme historike, por dhe të nderoni mbretin e fshatit.

Ndërkaq, shtëpitë e fshatit, në formë kërpudhash, janë përplot ngjyra, sikur që janë dhe rrobat e xhuxhëve, të cilët jetojnë nga të hyrat që vijnë prej turistëve. /NGJYRA.COM/

xhuxhet kine24 xhuxhet kine23 xhuxhet kine22 xhuxhet kine21 xhuxhet kine20 xhuxhet kine19 xhuxhet kine18 xhuxhet kine17 xhuxhet kine9 xhuxhet kine4 xhuxhet kine3 xhuxhet kine13 xhuxhet kine7 xhuxhet kine10 xhuxhet kine5 xhuxhet kine6 xhuxhet kine12 xhuxhet kine14 xhuxhet kine15 xhuxhet kine16 xhuxhet kine11

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply