“Pishina e dreqit”, pishina më e rrezikshme dhe më e mahnitshme në botë

Që nga mesi i muajit gusht deri kah mesi i janarit, kur në lumin Zambezi bie niveli i ujit, përgjatë tehut të ujëvares së famshme Viktoria, mund të notosh në pishinën natyrale, të cilën turistët e kanë pagëzuar me emrin, “Pishina e dreqit”.

Përgjatë mijëra vjetëve të erozionit, në këtë lumë janë formuar shumë pishina, ndërsa një prej tyre mu në tehun e ujëvarës së lartë 128 metra.

pish dreqi 00014

Për të arritur deri të kjo pishinë, turistët duhet të ngjiten nëpër shkëmbinj, pastaj të ecin apo dhe të notojnë në lumë. Ndërkaq, kur të arrijnë në tehun e pishinës, vetëm guximtarët hidhen aty dhe lejojnë që uji i lumit t’i bartë deri në tehun e ujëvarës.

Shpëtimtarët e angazhuar nga pushteti në Zambi çdo vit kujdeset që turistët të mos shkojnë shumë larg me aventurat e tyre, sepse përpjekjet e tilla do të rezultonin me vdekjen e sigurt. /NGJYRA.COM/

pish dreqi 00020 pish dreqi 00007 pish dreqi 00015 pish dreqi 00016 pish dreqi 00010 pish dreqi 00011 pish dreqi 00012 pish dreqi 00008 pish dreqi 00001 pish dreqi 00002 pish dreqi 00003 OLYMPUS DIGITAL CAMERA pish dreqi 00005 pish dreqi 00006 pish dreqi 00009 pish dreqi 00019 pish dreqi 00018 Devil's Pool, Victoria Falls. (Photo by CJthurman)http://www.flickr.com/photos/cj_thurman/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply