Skulpturat e lumtura të tempullit Otagi Nenbutsu-ji

Otagi Nenbutsu-Ji është një tempull budist në Kyoto të Japonisë, i njohur për figurat e tij prej guri që prezantojnë Rakan, respektivisht, nxënësit e Budës që kanë arritur shkallën më të lartë të zhvillimit shpirtëror – nxënësit që kanë arritur të lirojnë zemrën e tyre nga “papastërtia mendore”.

Aty ndodhen më shumë se 1,200 figura të skalitura në gurë, të cilat, kryesisht janë punuar nga amatorët e mbarë vendit , të udhëhequr nga skulptori Kocho Nishimura.

Otagi Nenbutsu-Ji 014

Secila skulpturë e prezanton në mënyrë të ndryshme shprehjen e fytyrës së njeriut – por gjithsesi të lumtur – duke e bërë kështu këtë tempull të jetë një lokacion shumë i këndshëm dhe pozitiv, përkundër faktit që të gjitha figurat janë prej guri.

Tempulli Otagi Nenbutsu-jiështë themeluar nga mbretëresha Kōken në mes të shekullit VIII, mirëpo shumë shpejt ishte shkatërruar nga vërshimet, për t’u rindërtuar sërish dhe për t’u rënuar më pastaj gjatë luftës qytetare.

Otagi Nenbutsu-Ji 013

Në lokacionin e sotëm ky tempull është zhvendosur në vitin 1922, mirëpo vetëm 30 vjet më vonë ishte shkatërruar nga një erë e fortë që e kishte goditur këtë zonë.

Në vitin 1981 ndërkaq, restaurimi i këtij tempulli kishte marrë fund, dhe më këtë rast ai kishte pranuar një donacion prej 1.200 skulpturash Rakan. /NGJYRA.COM/

Otagi Nenbutsu-Ji 004 Otagi Nenbutsu-Ji 002 Otagi Nenbutsu-Ji 010 Laughing Statues Otagi Nenbutsu-Ji 006 Otagi Nenbutsu-Ji 012 Otagi Nenbutsu-Ji 014 Otagi Nenbutsu-ji stone statues Otagi Nenbutsu-Ji 003 Otagi Nenbutsu-ji Rakan Figures Otagi Nenbutsu-Ji 007 Otagi Nenbutsu-Ji 005

 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply