Njihuni me vendin ku bashkohen toka dhe qielli

Salar de Uyuni në Bolivi është një nga peizazhet e rralla në Tokë ku ndjeheni sikur jeni në një pjesë krejt tjetër të universit.

Salar de Uyuni nuk është vetëm rrafshina më e madhe e kripës në botë, por ajo është njëherësh edhe pasqyrja më e madhe dhe më e saktë në botë.

Salar-de-Uyuni-6

Për shkak të madhësisë dhe nivelit të litiumit, kur bie shi, e gjithë rrafshina shndërrohet një pasqyrë gjigante, e cila e reflekton qiellin, me një ndryshim me një përqindje shumë të vogël.

Kjo rrafshinë  e vjetër rreth 40.000 vjet, në të cilën dikur ishte liqeni Minchin, zë një sipërfaqe prej  12.000 kilometra katrorë.

Salar-de-Uyuni-2

Me kalimin e kohës, ky liqe është tharë, ndonëse në afërsi kanë mbetur ende dy liqene:  Uru Uru dhe Poopó. Sipas disa supozimeve, në këtë rrafshinë ka rreth 10 miliardë ton kripë, prej të cilave çdo vit njerëzit marrin rreth 25.000 ton. /NGJYRA.COM/

Salar-de-Uyuni-16 Salar-de-Uyuni-15 Salar-de-Uyuni-5 Salar-de-Uyuni-12 Salar-de-Uyuni-13 Salar-de-Uyuni-14 Salar-de-Uyuni-18 Salar-de-Uyuni-17 Salar-de-Uyuni-9 Hexagons, Salar de Uyuni, Bolivia Salar-de-Uyuni-7 Salar-de-Uyuni-2 Salar-de-Uyuni-3 Salar-de-Uyuni-4 Salar-de-Uyuni-8

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply