10 vrimat më të mëdha në tokën e planetit tonë

Vrimat e krijuar në tokë, në pjesë të ndryshme të botës, janë rezultat i veprave të njeriut siç janë minierat e braktisura të diamanteve, mirëpo ato po ashtu besohet të jenë shenja të zemërimit të Perëndisë, të krijuara nga vrushkujt e meteorëve apo diçka e ngjashme që ka rënë në tokë, që ka shkaktuar edhe zhdukjen e dinosaurëve.

Këto gropa në tokë, që po ashtu besohet të jenë edhe shtigje për në ferr, me pamjet tyre të paimagjinueshme, në ditët e sotme janë shumë të popullarizuara për pushime.

Qoftë Vrima e Madhe e Kaltër e Belizesë, Miniera e Diamantëve Mirny në Siberi, apo Portat e Ndezura në Turkmenistan, që të gjitha këto për çdo vit tërheqin shumë turistë dhe adhurues të  aventurave, të cilët dëshirojnë t’ia hedhin një sy dhe të kënaqen për së afërmi me pamjet e këtyre suvenirëve të natyrës, që padyshim janë një përvojë unike.

Ju sjellim në vazhdim fotot e dhjetë prej atyre më mbresëlënëse. /NGJYRA.COM/

vrima10

Miniera e Diamantëve Mirny në Siberi

vrima9

Vrima e Madhe e Kaltër – Belize

vrima8

Portat e Ndezura në Turkmenistan

vrima7

Vrima e Madhe Kimberley – Afrikë e Jugut

vrima6

Miniera e Kanionit Bingham – Utah

vrima5

Vrima e Madhërishme në Digën Monticello në Kaliforni

vrima4

Miniera e Diamantëve Diavik në Kanadë

vrima3

Vrima Hinkë  në Guatemala

vrima2

Miniera e Bakrit Chuquicamata në Kili

vrima1

Tubacionet Udachnaya në Rusi

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply